keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Tarina sammakosta ja skorpionista

Skorpioni istui joen reunalla ja katseli takaa lähestyvää metsäpaloa. Liekit alkoivat pian lähestyä skorpionia eikä se ollut enää turvassa veden äärellä. Samalla se näki lumpeenlehdellä istuvan sammakon. Skorpioni tiesi, ettei sillä ollut liekkien lähestyessä muita mahdollisuuksia kuin pyytää apua sammakolta.

"Pyydän, vie minut joen yli. Muuten kuolen". Sammakko epäröi ja kieltäytyi auttamasta, koska pelkäsi skorpionia ja sen tappavaa piikkiä. "Jos pistän sinua niin kuolen itsekin", Skorpioni sanoi.

Sammakko mietti asiaa ja totesi, että eihän skorpioni voisi tehdä sille mitään ja että se olisi täysin sammakon armoilla. "Hyvä on, hyppää selkääni niin vien sinut joen toiselle puolelle."

Skorpioni kiitteli kovasti ja sanoi, että sammakko ei tulisi katumaan tätä ystävällistä elettä. Niinpä skorpioni hyppäsi selkään ja joen ylitys alkoi.

Puolen välin jälkeen skorpioni nosti piikkinsä hitaasti ylös ja iski sammakkoa niskaan. Sammakko tunsi pistävän ja leviävän kivun ja kysyi, "Miksi? Nyt minä kuolen ja sinä hukut samalla!"

Skorpioni vastaa, "Se on minun luonne".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti